Învăţământul GorjeanStirile Zilei

Titularizare 2021. Două note de 10

Marți au fost publicate rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2021. În Gorj, promovabilitatea este mai bună ca-n alți ani, spune reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

În Gorj, sunt două note de 10, obținute de Mihaela Violeta Mogoşanu şi Georgiana Şoşoi, la Limba şi Literatura Română, Pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii.

„La nivelul judeţului Gorj s-au înregistrat 147 de note între 7 şi 9,99, ceea ce înseamnă că sunt titularizabile, 133 de note între 5 şi 6,99. Doi candidaţi au promovat proba scrisă cu nota 10. S-au mai înregistrat 72 de note între 1 şi 4,99. Procentul de promovabilitate la notele de 7 este de 41,39%, iar la notele de peste 5 de 78,33%. Faţă de alţi ani, promovabilitatea este mai bună“, a spus Nicolae Negrea, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Cei care au obţinut note mai mari de 5 au posibilitatea să activeze ca suplinitori în învăţământ, în cazul în care vor fi locuri disponibile.

„Nota pentru a putea să fie profesor suplinitor trebuie să fie de minim 5“, a mai precizat Nicolae Negrea.

Peste 550 de candidaţi s-au înscris la examenul de Titularizare, fiind scoase la concurs 15 posturi pe perioadă nedeterminată şi 70 pe perioadă determinat.

Comment here