LIFE

Țiriac susține vaccinul lui Putin, refuzat de România

Ion Țiriac, omul de afaceri în vârstă de 81 ani, a oferit un interviu pentru GSP.RO în care a vorbit despre pandemia de COVID-19. Țiriac a făcut referire la așa-zisul vaccin descoperit de Rusia, pe care România a anunțat, prin vocea președintelui Iohannis, că nu-l va importa.

Rusia e prima țară care susține că a descoperit un vaccin împotriva noului coronavirus. Președintele Vladimir Putin a susținut că acesta i-a fost administrat uneia dintre fiicele sale, însă comunitatea științifică internațională are îndoieli majore asupra validității acestui vaccin.

„Sperăm că și acest COVID, încet-încet, o să dispară. Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc. Nu sunt membru al niciunui partid, chiar dacă nimeni nu crede asta. Nici nu împart lucrurile în ruși, americani sau chinezi. Dacă au lucrat la acel vaccin și există, aș vrea să-l văd pe ăla căruia tatăl i-a murit, iar maică-sa îi e în spital, și nu îl ia. Suntem oameni serioși sau vorbim numai prăpăstii? Sunt sigur că o țară, o putere, o națiune ca Rusia nu vine pe piață cu un vaccin din ăsta… Acum să vedem și cât costă. Depinde și cu ce vine pe piață. Costă 2 lei sau 2.000 de lei? Testul la noi în țară costă 90 de euro, iar în Germania costă 27 de euro. (…) Treaba cu rușii va accelera și treaba cu China și Statele Unite. E o treabă morală și socială, nu doar comercială sau politică. Dar nu se va fabrica peste noapte și n-o să-i blestem eu pe ruși că vor vrea să dea întâi națiunii lor vaccinul”, a declarat Ion Țiriac pentru GSP.RO.

„România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE. Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat” a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here