LIFE

Thrillerul „The 355”, debut dezamăgitor în box office-ul nord-american. „Spider-Man: No Way Home” rămâne lider

Thrillerul de spionaj „The 355”, regizat de Simon Kinberg, cu Jessica Chastain, Diane Kruger, Lupita Nyong’o, Penelope Cruz şi Fan Bingbing în distribuţie, a avut un debut dezamăgitor în box office-ul nord-american, dominat, pentru al patrulea weekend, de „Spider-Man: No Way Home”.

Acţiunea din thrillerul cu distribuţie predominant feminină începe când o armă secretă cade în mâinile unui mercenar. Agentul CIA Mason „Mace” Brown (Jessica Chastain) trebuie să facă echipă cu rivala germană Marie (Diane Kruger), fost aliat MI6, şi cu specialistul în cele mai noi tehnologii, Khadijah (Lupita Nyong’o). Împreună cu psihologul columbian Graciela (Penelope Cruz), ele pornesc într-o misiune periculoasă de a recupera arma, încercând să fie cu un pas înaintea unei femei misterioase, Lin Mi Sheng (Fan Bingbing).

„The 355” a generat, la debut, încasări de 4,8 milioane de dolari şi s-a clasat pe poziţia a treia în top, după noul „Spider-Man” şi animaţia „Sing 2”, potrivit boxofficemojo.com.

Cel de-al treilea film „Spider-Man” cu Tom Holland în rol principal a obţinut, în al patrulea weekend de la premieră, încasări de 33 de milioane de dolari, iar în total, la nivel global, până în prezent, a generat încasări de 1,53 de miliarde de dolari.

Animaţia „Sing 2” s-a clasat pe poziţia a doua, după ce, în al treilea weekend de la debut, a generat încasări de 11,9 milioane de dolari. Filmul, regizat de Garth Jennings, continuă povestea animalelor care au reuşit să salveze un teatru din Redshore City printr-un concurs muzical. Acum, după cinci ani, Buster Moon şi prietenii lui trebuie să convingă un star rock retras din lumina reflectoarelor, Clay Calloway (interpretat de Bono), să li se alăture pentru un nou show. Personajelor şi-au împrumutat vocile, între alţii, actorii Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson şi Taron Egerton. În plus, trupa irlandeză U2 a compus „Your Song Saved My Life”, special pentru această animaţie.

„The King’s Man”, regizat de Matthew Vaughn, a coborât un loc, până pe patru, după ce, în al treilea weekend de la debut, a generat încasări de 3,2 milioane de dolari. Lungmetrajul îi are în distribuţie pe Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Harris Dickinson, Rhys Ifans şi Alexandra Maria Lara. La începutul secolului 20, agenţia Kingsman este înfiinţată pentru a ţine piept unui grup secret care plănuieşte un război în care ar urma să piară milioane de oameni. Vaughn a scris scenariul împreună cu Karl Gajdusek, pe baza benzilor desenate „The Secret Service”, de Mark Millar.

Filmul biografic „American Underdog”, despre jucătorul de fotbal american Kurt Warner (interpretat de Zachary Levi), s-a clasat pe locul al cincilea, în coborâre o poziţie, după ce, în al treilea weekend a generat încasări de 2.4 milioane de dolari.

Top 10 al box office-ului nord-american de weekend este completat de filmul SF „The Matrix Resurrections”, musicalul „West Side Story”, comedia fantasy „Ghostbusters: Afterlife” şi de dramele „Licorice Pizza” şi „House of Gucci”.

Comment here