LIFE

Thrillerul de acţiune „The Marksman”, cu Liam Neeson, pe primul loc în box office-ul nord-american

Thrillerul de acţiune „The Marksman”, cu Liam Neeson în rol principal, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, după ce „Wonder Woman 1984” a condus topul timp de trei săptămâni.

În primul weekend, filmul regizat de Robert Lorenz a generat încasări de 3,2 milioane de dolari. Neeson interpretează rolul unui fermier de la graniţa Arizonei care devine apărătorul unui tânăr mexican ce se ascunde de un cartel care l-a urmărit până în Statele Unite. Liam Neeson a fost, recent, protagonistul „Honest Thief”, care a debutat în luna octombrie a anului trecut cu încasări de 3,7 milioane de dolari şi a încheiat circuitul în cinematografele nord-americane cu 14,1 milioane de dolari, iar la nivel global, cu 28 de milioane de dolari.

„Wonder Woman 1984”, adaptare DC Comics regizată de Patty Jenkins, cu Gal Gadot şi Chris Pine în distribuţie, a coborât pe poziţia a doua, cu încasări de 2,6 milioane de dolari, în al patrulea weekend de la premieră. Producţia Warner Bros., care a costat 200 de milioane de dolari, a avut premiera, simultan, în cinematografele nord-americane şi pe platforma HBO Max. Ea va fi scoasă de pe platformă duminică, urmând să ruleze doar în cinematografe. Până în prezent, la nivel global, al doilea film din franciză a generat încasări de peste 141 de milioane de dolari.

Animaţia „The Croods: A New Age” s-a clasat pe poziţia a treia, în coborâre un loc, după al optulea weekend de la lansare, când a generat încasări de puţin peste 2 milioane de dolari. „News of the World”, cu Tom Hanks în rol principal, a coborât de asemenea un loc, până pe patru, după ce, în al patrulea weekend, a generat încasări de 1 milion de dolari. Locul al cincilea a fost ocupat de filmul fantasy „Monster Hunter”, regizat de Paul W.S. Anderson, cu Milla Jovovich în rol principal. Filmul a generat, în al cincilea weekend, încasări de 920.000 de dolari.

Thrillerul „Fatale”, drama „Promising Young Woman”, animaţia „The Emperor’s New Groove” (2000), comedia „The War with Grandpa” şi adaptarea fantasy „Pinocchio” completează top 10 în box office-ul nord-american de weekend.

Comment here