LIFE

Tesla devine cel mai valoros producător auto

Preţul acţiunilor producătorului de maşini electrice Tesla a atins pentru prima dată, miercuri, 1.000 de dolari, ceea ce înseamnă că firma a întrecut Toyota în capitalizarea de piaţă şi este cel mai valoros constructor de automobile din lume.

Acest lucru vine în condiţiile în care cel puţin şase angajaţi Tesla au fost testaţi pozitivi cu COVID-19, după ce CEO-ul Elon Musk a repornit fabrica din California, iniţial cu încălcarea restricţiilor impuse de autorităţi. Un angajat al fabricii de panouri solare de la Tesla’s Buffalo, New York, s-a dovedit a fi, de asemenea, pozitiv COVID-19.

Compania tocmai a început livrările pentru al cincilea său model, SUV-ul Model Y, care este de aşteptat să devină la fel de popular sau chiar mai popular decât sedanul Model 3.

Preţul acţiunilor Tesla a trecut de 900 de dolari, în februarie, datorită vânzărilor record din 2019 şi optimismului legat de rezultatele noii fabrici din China. Însă, preţul a scăzut în martie, pe fondul general de reducere a pieţei bursiere, ca urmare a răspândirii coronavirusului în Statele Unite. Preţul acţiunilor companiei s-a majorat, din nou, în martie, ceea ce nu este chiar o surpriză, deoarece piaţa bursieră creşte în general. Însă, avântul recent al Tesla, în special în această săptămână, poate avea de-a face cu creşterea vânzărilor de maşini noi în China, cu anunţul lui Musk că Tesla Semi va intra în producţie şi cu noile evoluţii ale zonei de baterii. În plus, preţul acţiunilor a fost consolidat de reuşita SpaceX, prima rachetă privată care a dus oameni în spaţiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here