LIFE

Tesla deschide un nou showroom în România

Tesla deschide încă un showroom al mărcii, în România, primul din afara Bucureștiului. Compania americană, reprezentată pe piața locală de Tesla Motors România, va avea showroom în Cluj-Napoca, arată profit.ro.

„Am deschis în Cluj-Napoca. Veniți alături de noi să sărbătorim împreună deschiderea noului nostru showroom, pe 11 iulie, în intervalul 17:00 – 20:00, și bucurați-vă de experiența Tesla”, este mesajul companiei.

Showroom-ul va oferi posibilitatea de testare a celor două modele Model 3 și Model Y, în contextul unei piețe din ce în ce mai puțin deschise către mașini electrice. Centrul Tesla va fi deschis pe strada Rodnei, din Cluj-Napoca, un spațiu în care nu a mai fost amenajat până acum un showroom auto.

Tesla trece printr-un declin important al vânzărilor, pe piața din România, chiar dacă, după primele șase luni ale acestui an, are un volum mai mare de mașini, comparativ cu perioada similară din 2023. Practic, cu 1500 de unități înmatriculate, Tesla înregistrează o creștere de 36% față de 2023, ianuarie – iunie. În realitate, volumele înmatriculate au scăzut simțitor lună de lună, de la 564 unități în ianuarie – mașini care au fost livrate în urma comenzilor de pe finalul lui 2023, cu vechea valoare a tichetului Rabla – până la doar 108 unități în iunie, într-o lună în care s-au livrat mașinile comandate cu noile tichete Rabla.

La nivel global, Tesla a anunțat o scădere ușoară, de circa 5 procente, a livrărilor, prima după mai mulți ani de creșteri mari, dar una care marchează sfârșitul unei perioade de glorie a companiei americane.