LIFE

Tesla construiește un robot umanoid capabil să ne facă cumpărăturile

Elon Musk, fondatorul şi directorul general al Tesla, a prezentat, joi, un proiect de robot umanoid metalic, care va fi capabil să îndeplinească sarcini repetitive şi va fi realizat folosind aceeaşi tehnologie ca şi în cazul vehiculelor semi-autonome ale companiei, relatează AFP.

Elon Musk a promis pentru anul viitor un prim prototip al „Tesla Bot”, care va avea cinci degete la mâini şi o siluetă androgină alb-negru, transmite Agerpres.

„Tesla este cu siguranţă cea mai importantă companie de robotică din lume, deoarece maşinile sunt roboţi semi-conştienţi pe roţi, cu un computer de bord dedicat conducerii autonome. Este logic să dai o formă umanoidă” a argumentat Elon Musk, în cadrul unui eveniment online dedicat progreselor companiei sale în materie de inteligenţă artificială.

Scopul prezentării, care s-a axat în principal pe dezvoltarea tehnologiilor de conducere autonomă, a fost de a atrage noi ingineri în cadrul companiei, care să facă parte din proiect.

În același timp, compania Tesla face obiectul unor anchete în legătură cu sistemele sale de asistenţă a conducătorului auto „Autopilot” şi „Full Self driving” (FSD). Acestea sunt acuzate că îi induc în eroare pe şoferi, care cred că vehiculele se pot conduce aproape singure. Acest subiect nu a fost însă abordat în timpul conferinţei, care a durat două ore şi jumătate și care a inclus întrebări din partea publicului, difuzate în direct online.

Elon Musk, care a afirmat că „Tesla Bot” va fi „prietenos”, a vorbit şi despre „implicaţiile profunde pentru economie”, deoarece „economia se bazează pe muncă”. Musk prevede astfel o lume în care efortul fizic nu va mai fi obligatoriu, ci va fi mai curând „o alegere”.

„Suntem buni la senzori și baterii și probabil că anul viitor vom avea un prototip care să arate astfel”, a spus Musk, la scurt timp după ce un actor îmbrăcat într-un costum conceput să arate ca robotul Tesla a dansat pe scenă. Musk a ținut să precizeze că actorul nu era un robot adevărat, dar „Tesla Bot va fi real”, notează CNBC.

„Tesla Bot” va avea o înălțime de 1,72 metri și s-ar putea duce la magazin să facă cumpărăturile în locul oamenilor. Cu toate acestea, Musk a avertizat că robotul „probabil că nu va funcționa” la început.

„Se intenționează să fie prietenos, desigur, și să navigheze printr-o lume a oamenilor și să elimine sarcinile periculoase, repetitive și plictisitoare. Ar trebui să-i poți spune: ”Știi, te rog să mergi la magazin și să-mi iei următoarele produse alimentare”. Genul ăsta de lucruri”, a precizat șeful companiei Tesla Inc.

Comment here