Minerit și EnergieStirile Zilei

Tașcău: 122 de firme lucrează pentru CE Oltenia. Peste 7200 de oameni trebuie să intre pe alt făgaș de producție

Situație cutremurătoare prezentată de vicepreședintele PSD al Consiliului Județean Gorj, Dorin Tașcău. 122 de firme lucrează pentru Complexul Energetic Oltenia, iar, în situația în care mineritul s-ar închide, peste 7200 de angajați de la acești prestatori ar rămâne fără locuri de muncă.

Tașcău face un nou apel către primari și oameni de afaceri să se implice în atragerea banilor europeni din Fondul pentru o Tranziție Justă.

”Trebuie să gândim cum atragem bani să putem crea locuri de muncă. Mare parte din acești oameni trebuie să intre pe alt făgaș de producție” declară vicepreședintele Consiliului Județean.

Tașcău mai spune că firma care va avea cel mai mult de suferit, în urma închiderii mineritului, ar fi Artego, o companie cu circa 1000 de angajați.

Vicepreședintele Consiliului Județean Gorj susține că sunt organizate, în continuu întâlniri, în această perioadă, pe grupuri de lucru, legate de ceea ce urmează să fie făcut în județ. Tașcău se gândește chiar la o campanie publicitară privind depunerea de proiecte pentru atragerea banilor europeni.    

Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Politici și Investigații Publice și Politice, îi critică pe social-democrați pentru faptul că, ani de zile, cât au stat la guvernare, n-au fost în stare să adopte Strategia Energetică Națională.  

Comments (1)

  1. Bravo domnule trebuie făcut ceva pentru orașul acesta rămas la coada Olteniei si nu numai. Investitii nu, modernizări nu, infrastructura noi, locuri de munca nu, etc. Domnul Tascau ia atitudine vine cu idei bune de care trebuie sa se tina seama. Avem nevoie de astfel dd oameni întreprinzători.

Comment here