LIFE

Târgul de Crăciun din Craiova, pe locul 6 în topul celor mai frumoase din Europa

Târgul de Crăciun din Craiova este pe locul 6 în topul celor mai frumoase din Europa, înaintea unor oraşe precum Bruxelles, Praga, Moscova, Manchester. Pe primele locuri s-au situat Budapesta, Viena şi Metz.

„Craiova s-a clasat pe locul 6 în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, înaintea unor oraşe celebre şi cu o lungă tradiţie în organizarea sărbătorilor de iarnă, precum Bruxelles, Köln, Praga, Bruges, Moscova, Manchester sau Leipzig”, se arată într-un comunicat de vineri al Primăriei Craiova.

După 10 zile de vot online, site-ul European Best Destination a anunţat, vineri, rezultatele clasamentului pentru Best Christmas Market 2022.

„Cu un total de 17.904 voturi, dintre care 72% provenind din afara României – SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania, Craiova a obţinut cel mai bun rezultat ca oraş nou intrat în acest clasament internaţional, din toată istoria acestei competiţii ce datează din 2009. Potrivit comunicatului oficial al organizaţiei European Best Destinations, Târgul de Crăciun de la Craiova a obţinut şi cele mai multe voturi dintre toate destinaţiile româneşti (precum Sibiu sau Cluj-Napoca), ce s-au promovat, în ultimii ani, pe acelaşi site – www.europeanbestdestinations.com, se precizează în comunicat.

Primăria Craiova susţine că acest loc 6 în clasamentul celor mai frumoase pieţe de Crăciun din Europa este cu atât mai onorant, cu cât 173.620 de turişti din 163 ţări au votat în această perioadă dintre 21 oraşe candidate, propuse de European Best Destinations. Între Craiova şi Trier din Germania, oraş clasat pe locul 7, este o diferenţă de peste 8.000 de voturi, iar Budapesta – care a câştigat competiţia din acest an – a fost votată de 24.180 de turişti.

„Ne onorează rezultatul acestei competiţii europene şi ne bucură faptul că imaginile din Craiova au fost văzute şi apreciate de turişti din toată lumea. Deja promovarea făcută de European Best Destinations, cu ocazia votului, a determinat mulţi turişti să ne viziteze oraşul şi Târgul de Crăciun, înregistrându-se un număr triplu de rezervări la hotelurile din Craiova, faţă de aceeaşi perioadă din anii precedenţi”, a declarat primarul Lia-Olguţa Vasilescu.

Datorită locului obţinut, Craiova s-a clasat automat şi în topul celor mai frumoase luminiţe de Crăciun din Europa.

Primăria Craiova a mai anunţat că, începând de vineri, hotelierii, agenţiile de turism şi toate companiile sau instituţiile care lucrează în domeniul turismului din Craiova au dreptul să utilizeze oficial logo-ul „European Best Christmas Market” pe toate comunicările, site-urile, fotografiile sau imaginile difuzate sau distribuite.

Comment here