Stirile ZileiTârgu-Jiu

Târgujiancă de 27 de ani, confirmată cu COVID-19

O tânără, de 27 de ani, din Târgu-Jiu, revenită din Anglia, este ultima persoană confirmată cu COVID-19, anunță Direcția de Sănătate Publică, printr-un comunicat de presă.

  ”În data de 13 aprilie 2020 (ora 9.00), situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

  • 565 persoane în carantină instituționalizată, din care 11 persoane au intrat în carantină și 29 de persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore;
  • 776 persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 9 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 213 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore;
  • 10 cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 5 persoane vindecate și externate; 3 persoane internate și 2 persoane decedate.  

Ultima persoană confirmată pozitiv cu virusul COVID-19, pe raza județului Gorj, este o tânără în vârstă de 27 de ani. Femeia se afla în autoizolare la domiciliu, după ce se întorsese din Anglia. Pe data de 10 aprilie a fost transportată la Secția de Boli Infecțioase, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, acuzând tuse și dureri faringiene. Au fost prelevate probe, iar în data de 12 aprilie a.c. rezultatul testului COVID-19 a fost confirmat pozitiv.

 Referitor la cele două decese, înregistrate pe raza județului Gorj, Direcția de Sănătate Publică face următoarele precizări:

-în cazul primului deces (bărbatul în vârstă de 66 de ani) s-a finalizat ancheta epidemiologică, iar 16 persoane s-au autoizolat la domiciliu. Este vorba despre 12 membri din familie, un paramedic SMURD, 2 asistente medicale și o infirmieră din Secția ATI;

-al doilea deces: un bărbat în vârstă de 41 ani, decedat în data de 10.04.2020. Acesta se întorsese din Anglia și se afla în perioada de carantină. În urma anchetei epidemiologice a rezultat că cei 15 contacți (cadre medicale, personal echipaj ambulanță, inspectori coordonatori centru de carantină, jandarmi) au purtat echipamentele de protecție corespunzătoare. Conform metodologiei în vigoare, nu sunt considerați contacți apropiați. În aceste condiții nu s-a impus autoizolarea la domiciliu” transmite Direcția de Sănătate Publică Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here