Stirile ZileiTârgu-Jiu

Târgu-Jiul NU rămâne îngropat în gunoaie. Romanescu: Am găsit o soluție

Primarul Marcel Romanescu îi liniștește pe târgujieni: orașul NU  va rămâne îngropat în gunoaie.

Anunțul vine după ce, luni după-amiază, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a făcut o comunicare șoc, și anume că a suspendat autorizația de mediu pentru depozitul de deșeuri operat de Polaris Mediu la Târgu-Jiu.  Din 23 martie, aici nu mai pot fi duse gunoaie, potrivit deciziei APM Gorj, care poate fi, însă, atacată în instanță.

Marcel Romanescu spune că a luat legătura cu autoritățile publice din alt oraș și s-a ajuns la o înțelegere, urmând ca gunoiul din Târgu-Jiu să fie transportat acolo.

Romanescu nu înțelege atitudinea APM Gorj ai cărei reprezentanți n-au comunicat nimic despre o eventuală suspendare a activității depozitului de gunoi, la ședința care a avut loc la Prefectura Gorj, vinerea trecută.

Eduard Lădaru, consilier municipal PSD, consideră normală decizia Agenției de Mediu. În opinia sa, depozitul de la Târgu-Jiu nu este unul ecologic ci ”o bătaie de joc la adresa cetățenilor”.

Adrian Tudor, consilier municipal al Partidului Verde, crede că decizia APM Gorj ”doar arată pisica firmei Polaris” care administrează depozitul ecologic.

Comment here