Stirile Zilei

Târgu-Jiu: Când începe modernizarea parcului “Tudor Vladimirescu”

Marcel Romanescu speră ca modernizarea parcului “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu să înceapă în luna martie a anului viitor.

Autoritățile locale vor să marcheze, în 2021, împlinirea a 200 de ani de la Revoluția lui Tudor din 1821. Edilul Târgu-Jiului încă așteaptă finanțare de la Ministerul Culturii pentru modernizarea parcului în care se află statuia revoluționarului. O altă variantă ar fi obținerea de fonduri europene.

Marcel Romanescu spune că investiția care se ridică la circa 6 milioane de lei nu poate fi suportată integral din bugetul local.

Marcel Romanescu are în plan ca, în 2021, să înceapă demersurile pentru realizarea a trei pasaje subterane în zona centrală a municipiului. Costurile unor asemenea investiții se ridică la aproximativ 5 milioane de euro fiecare. Edilul susține că ar avea fonduri pentru proiectare și studiile de fezabilitate.

Marcel Romanescu a anunțat că, în primăvara anului viitor, vor începe și lucrările de realizare a două bazine de înot: unul acoperit, în spatele stadionului municipal, cu bani guvernamentali, și altul în aer liber, cu fonduri din bugetul local.

Comment here