LIFE

Ţara europeană care se retrage de la Eurovision pentru că e „prea gay”

Ungaria nu are de gând să participle la Eurovision-ul de anul viitor, iar printre motivele speculate ar fi că această competiţie ar fi „prea gay” pentru gustul unei ţări cu un guvern de dreapta şi cu moguli de presă cu gusturi foarte specifice.

The Guardian scrie că motive oficiale nu au fost emise, dar decizia vine în contextul unei retorici homofobe şi anti-migraţie, susţinute aprig de Viktor Orban. Politica sa, „familia mai întâi”, a fost destinată să susţină familia tradiţională şi, nu în ultimul rând, să impulsioneze rata natalităţii. Într-un context mai larg, în Parlamentul Ungar, un alocutor ar fi spus că adopţiile în cuplurile de acelaşi sex sunt, de fapt, pedofilie mascată, iar o televiziune pro-guvernamentală s-a referit la Eurovision ca la „o flotilă homosexuală”, continuând că non-participarea la o astfel de competiţie ar fi o dovadă de „sănătate mintală” a naţiei.

O sursă din interiorul reţelei media MTVA a declarat pentru The Guardian că, în pofida faptului că nu a fost dat niciun motiv oficial, angajaţii reţelei suspicionează că doar cultura LGBTQ+ a fost în spatele acestei decizii.

„Nu am fost surprins. Vine din cultura organizaţională a MTVA”, a spus această sursă, care a adăugat că susţinerea drepturilor LGBT a fost descurajată, cu excepţia Budapest Pride, care trebuia acoperită ca subiect de presă. Media ungare sunt foarte strâns legate de viziunea guvernului Orban şi au fost un instrument puternic de răspândire a mesajului anti-gay.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here