LIFE

Tânără de origine română, desemnată cea mai bună actriță din Franța în 2021

Actrița româno-franceză Anamaria Vartolomei, în vârstă de de 22 ani, a primit premiul pentru „Cea mai bună actriță” în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Lumières, scrie site-ul culturaladuba.ro.

Originară din orașul Dărmănești, județul Bacău, tânăra actriță s-a mutat în Franța împreună cu familia, când avea vârsta de 6 ani. Protagonista din filmul „LEvénèment”/ „Happening” a devansat actrițe consacrate ale cinematografiei franceze, precum Sophie Marceau, Valérie Lemercier și Virginie Efira. Acesta este primul rol principal al Anamariei Vartolomei, după ce a mai jucat în filme precum „My Little Princess” (2011) și „The Royal Exchange” (2017).

În trecut, premiul a revenit unor actrițe celebre, printre care se numără Audrey Tautou, Marion Cotillard și Léa Seydoux.

Premiile Lumières sunt organizate de Académie des Lumières, care reunește peste 200 de reprezentanți ai presei internaționale de film stabiliți în Paris. Acestea sunt echivalentul francez al Premiilor Globul de Aur, prezentate de Hollywood Foreign Press Association.

Comment here