Stirile ZileiTârgu-Jiu

Tânăr în scaun cu rotile, angajat la cabinetul deputatului Pecingină

Nicolae Simionescu, un tânăr de 25 de ani, din comuna Polovragi, a fost angajat, în calitate de consultant, la cabinetului deputatului PNL Gheorghe Pecingină.

„Această calitate mă onorează, dar, totodată, îmi oferă responsabilitatea deosebit de importantă de a reprezenta interesele «fraților» mei de suferință. Având în vedere faptul că domnul Pecingină este avocat de profesie, el înțelege în profunzime necesitatea egalității de șanse între cetățeni și importanța apărării drepturilor omului. Îmi propun să ajut cu idei tot ceea ce se va întreprinde la nivel legislativ pentru segmentul persoanelor defavorizate și al persoanelor cu dizabilități. Nu se pot face legi pentru noi, ca persoane cu dizabilități, fără ca noi sa participăm la elaborarea acestora. De asemenea, îmi propun să mă implic, prin intermediul domnului deputat, în combaterea fenomenelor de violență domestică și abandon școlar“ a declarat Nicolae Simionescu, care este și el membru PNL, relatează Impact în Gorj.

Nicky a absolvit Liceul Teoretic Novaci, secţia Filologie şi Facultatea de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu. A vrut să susţină examenul de admitere în avocatură, dar s-a lovit de o serie de piedici.

„Am vrut să susţin examenul de admitere în avocatură, dar, din cauza diagnosticului, trebuia să merg mai multe zile consecutiv în policlinică pentru a susţine mai multe teste, iar o comisie să-mi dea diagnosticul. Din cauza pandemiei de COVID-19, am preferat să amân cu un an susţinerea acestui examen. Pe lângă diagnosticul de parapareză spastică, pe certificatul de handicap există şi cel de encefalopatie sechelară, care s-ar putea traduce prin existenţa anumitor sechele care nu mi-ar permite să trec acel examen. Eu nu sunt afectat din punct de vedere cerebral şi al raţiunii, diagnosticul fiind pus de medici din obşnuinţă“, a declarat tânărul.

O mare problemă este integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu handicap.

„De obicei, există foarte mulţi angajatori care preferă să dea banii către stat şi să nu angajeze persoane cu probleme de sănătate ca să nu amenajeze accesibilităţi pentru acestea. Legea obligă unităţile economice şi instituţiile publice, care au mai mult de 50 de salariaţi, să angajeze patru la sută persoane cu handicap, în caz contrar fiind nevoite să plătească salariile acelor angajaţi pe care ar fi trebuit să-i aibă la stat” a mai declarat Nicolae Simionescu.

Comment here