LIFE

”Sweet Child O’ Mine” a devenit primul videoclip din anii ’80 cu peste 1 miliard de vizualizări pe YouTube

”Sweet Child O’ Mine”, un cântec celebru din repertoriul trupei rock americane Guns N’ Roses, a devenit primul videoclip din anii 1980 care a depăşit pragul de 1 miliard de vizualizări pe YouTube, informează BBC.

Această piesă celebră, lansată în 1987 şi inclusă pe albumul de debut al grupului californian, intitulat „Appetite for Destruction”, a înregistrat, în medie, 590.000 de vizualizări zilnice în acest an. Graţie acestei performanţe, Guns N’ Roses ocupă primul loc în clasamentul vizualizărilor de pe YouTube atât pentru anii ’80, cât şi pentru anii ’90.

Un alt cântec celebru al trupei americane, „November Rain”, lansat în 1992, este singurul videoclip din anii ’90 care a depăşit 1 miliard de vizualizări pe YouTube.

Axl Rose, Slash şi colegii lor din trupa Guns N’ Roses au rămas până în zilele noastre vedete de prim rang şi continuă să atragă la concertele lor un public numeros, alcătuit atât din spectatori maturi, cât şi tineri. Formaţia californiană are peste 6,7 milioane de admiratori pe YouTube, iar „Appetite For Destruction” a rămas până astăzi cel bine vândut album de debut din Statele Unite, înregistrând totodată peste 30 de milioane de copii comercializate pe plan mondial.

Cele mai vizionate videoclipuri muzicale de pe YouTube şi care provin din anii ’80 arată astfel: Guns N’ Roses – „Sweet Child O’ Mine” (1 miliard de vizualizări), A-ha – „Take On Me” (943 de milioane de vizualizări), Cyndi Lauper – „Girls Just Want To Have Fun” (786 milioane de vizualizări), The Police – „Every Breath You Take” (699 milioane de vizualizări), Michael Jackson – „Billie Jean” (694 milioane de vizualizări).

În vara acestui an, „Bohemian Rhapsody”, un cântec legendar al trupei britanice Queen, lansat în anii 1970, a devenit cel mai vechi videoclip muzical care a depăşit pragul de 1 miliard de vizualizări pe YouTube. Single-ul „Gangnam Style” al rapperului Psy a fost primul videoclip care a realizat această performanţă, în 2012. Această piesă are în prezent peste 3,4 miliarde de vizualizări pe YouTube. Recordul absolut în acest domeniu – cel mai vizionat videoclip de pe YouTube din toate timpurile – aparţine cântăreţului Louis Fonsi, al cărui clip „Despacito” a adunat peste 6,4 miliarde de vizualizări.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here