Din JudetStirile Zilei

Sute de locuitori ai comunei, SEZONIERI în străinătate. Primar PNL: Rareș Bogdan face bine!

Sute de locuitori ai comunei Roșia de Amaradia lucrează ca sezonieri în Occident.

”Există persoane care au și câte 3 contracte pe an. Au plecat până în 300 de oameni din comună, dar circa 80-100 s-au și întors, pentru că nu mai stau în carantină” declară primarul Liviu Cotojman.

Edilul a aflat că unii dintre locuitorii comunei au negociat anumite sume, pentru munca în străinătate, dar au primit mai puțin. Problema a fost rezolvată prin intervenția autorităților.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan s-a declarat, marți, profund nemulţumit de modul în care autorităţile din România au gestionat situaţia muncitorilor sezonieri plecaţi la cules de sparanghel în Germania şi a anunțat că vrea să ştie ce companii din ţara noastră, pe care le-a numit „jepcari”, au făcut selecţia muncitorilor, au semnat contractele cu ei şi i-au dus în Germania. Rareș Bogdan i-a transmis ministrului Muncii, Violeta Alexandru, care se afla în Germania, să nu se poarte „ca o slugă” și să nu stea „ca ghiocelul, cu capul plecat”.

Primarul Liviu Cotojman consideră că Bogdan a procedat corect trăgând un semnal de alarmă privind modul în care sunt tratați românii care muncesc în străinătate.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here