Stirile ZileiTismana

Sute de lei de familie! Locuitorii orașului Tismana, obligați să achite subvenția la gunoi. Slivilescu: Se putea eșalona

Caz unic în Gorj. Locuitorii din orașul Tismana sunt obligați să plătească taxa de salubrizare din 2014 încoace. Este vorba de sume care ajung la sute de lei pe familie.

Totul după ce, în Consiliul Local s-a decis, în 2009, ca din bugetul local să fie subvenționate cheltuielile cu transportul și depozitarea gunoiului la depozitul din Bârsești, populația plătind doar colectarea. Curtea de Conturi a considerat necorespunzător acest lucru, a dispus recuperarea banilor iar primăria s-a îndreptat împotriva localnicilor.

Fostul primar Marian Slivilescu

Slivilescu afirmă că deciziile de imputare trimise locuitorilor orașului Tismana conțin și greșeli privind numărul de persoane. Ba chiar a fost trimisă adresă către o persoană decedată. În opinia sa, banii ar fi putut fi recuperați eșalonat de la oameni.  

Marian Slivilescu susține că, în 2012 când a  venit la primărie a găsit subvenția pentru gunoi, care fusese introdusă încă din 2009.

Comment here