Minerit și EnergieStirile Zilei

Susține revendicările minerilor. Weber: Preocuparea noastră este de a prelungi valabilitatea legii

Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, a anunțat, joi, într-o conferință de presă că va sprijini orice demers menit să ajute angajații Complexului Energetic Oltenia să iasă mai devreme la pensie.

Deputatul a afirmat că preocuparea sa este aceea de a prelungi valabilitatea legii care, acum, le permite angajaților CEO cu grupă de muncă să se pensioneze anticipat, act normativ care este valabil până în septembrie. La Târgu-Jiu, au loc, de la începutul săptămânii, proteste ale angajaților CE Oltenia care cer reducerea vârstei de pensionare pe motiv că lucrează în condiții inumane și au sănătatea grav afectată.

Mihai Weber a mai spus că nu are nicio problemă în a vota actul normativ inițiat, în mandatul trecut, de doi parlamentari PNL de la Hunedoara, privind reducerea vârstei de pensionare  în sectorul de producere a energiei electrice pe cărbune.

Liderul PSD Gorj a anunțat că mai există o inițiativă legislativă în acest sens, respinsă de USR și PNL la finalul mandatului trecut, dar care va fi redepusă marți.

Comment here