Târgu-Jiu

SURPRIZĂ: Ecaterina Andronescu, DEMISĂ de premierul Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din fruntea ministerului Educaţiei. Ministru interimar va fi Daniel Breaz. Motivul demisiei îl reprezintă declaraţiile făcute de Andronescu într-o emisiune TV, pe cazul Caracal, conform cărora Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină.

„Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, a scris Viorica Dăncilă.

Ecaterina Andronescu a declarat la Digi24 că a aflat de la televiziune faptul că a fost demisă.

„Am aflat de la televiziune. Nu am vorbit cu premierul. Nu m-a căutat”, a spus Andronescu.

Ea a adăugat că a aflat de decizia premierului în timp ce era la minister, la o şedinţă cu un consiliu, unde încerca să rezolve nişte probleme curente.

“Intenţia mea era de a spune că dacă părinţii nu le spun, noi la şcoală avem obligaţia de a-i ajuta pe copii să înţeleagă să se ferească de răufăcători. Intenţionam ca, din toamnă, să demarăm o campanie, să îi şcolim, să se ferească de răufăcători”, a afirmat Andronescu.

Ea a subliniat că nu a intenţionat să o acuze în vreun fel pe Alexandra Măceşanu că a recurs la o maşină la ocazie: “Nu asta era intenţia mea de a o acuza pe Alexandra sau pe părinţii ei. Nu m-am gândit aşa, nu am gândit aşa, nu sunt genul acesta de om”.

În ceea ce priveşte decizia premierului Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu a spus că s-ar fi aşteptat la o explicaţie.

„Celor care m-au interpelat pe Facebook le-am explicat ce am vrut să spun. Dacă s-a înţeles aşa nu am ce să fac. Dacă premierul a luat o decizie, nu am ce să discut, nu am ce să mai fac”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here