Stirile ZileiTârgu-Jiu

Studentă UCB, întoarsă din Lombardia, dusă la spital după ce s-a simţit rău

UPDATE: Studenta întoarsă zilele trecute din Italia a fost investigată medical la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Directorul Dumitru Vienescu spune că tânăra nu are coronavirus, dar rămâne sub supravegherea medicilor.

O studentă care s-a întors, sâmbătă, din regiunea Lombardia, Italia, la Târgu-Jiu, a ajuns la spital, după ce i s-a făcut rău la şcoală. Medicii spun că ar putea fi infectată cu coronavirus.

Autorităţile din Târgu-Jiu sunt în alertă, luni, după ce unei studente de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, care s-a întors sâmbătă din Italia, i s-a făcut rău în timp ce se afla la cursuri. Fata a fost în vizită în regiunea italiană Lombardia.

„A venit în această dimineaţă (luni – n.r.), la cursuri, este studentă în anul I. I s-a făcut rău, a mers imediat la cabinetul doctorului din facultate. A spus că s-a întors din Italia în urmă cu câteva zile, chiar din Lombardia. Noi am anunţat DSP-ul, Prefectura, au venit cei de la DSP în facultate, persoana căreia i s-a făcut rău a fost preluată de o ambulanţă şi a fost transportată către spital”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Iulian Ţimpea, purtătorul de cuvânt al UCB Târgu-Jiu.

Medicii nu exclud posibilitatea ca fata să fie infectată cu coronavirus. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Gorj, Elena Piţian, fata are simptome uşoare: rinoree şi stare subfebrilă. Medicii au decis să o ducă la spital pentru analize.

„Urmează o dezinfecţie, curăţenie acolo în universitate. Rugăm populaţia care vine din zonele care sunt cu probleme să nu ascundă acest lucru, să meargă la medicul de familie sau să anunţe că vin, să se autoizoleze. Fata este izolată, este în spital, deocamdată nu avem nici măcar confirmarea că are gripă. Sunt simptomatologii ale unei viroze, în momentul de faţă”, a spus Elena Piţian.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here