Sportive

Stoican recunoaște că a fost demis pentru câteva ore de la Viitorul Pandurii

Flavius Stoican (44 de ani) a vorbit pentru gsp.ro despre decizia șocantă primită de la apropiații lui Nicolae Sarcină, patronul din umbră al clubului din Târgu-Jiu, relatează Liga2.ro.

Stoican a povestit cum a fost demis pentru câteva ore de la Viitorul Pandurii și cum s-a revenit asupra deciziei, după ce a cerut o înștiințare în mod oficial a rupturii unilaterale a contractului.

”M-au sunat să-mi spună că se renunță la mine. Am înțeles că s-a supărat șeful. De ce s-a supărat? Nu știu! «Păi de ce?» am întrebat. «A zis să nu mai vii», mi s-a răspuns. Apoi, nu au mai fost siguri când le-am cerut o foaie oficială cu decizia. Nu vă bateți joc de munca mea, am venit și am făcut treabă! Dacă nu mai aveți nevoie de Stoican, sănătate și Doamne ajută! Eu am Dumnezeul meu, atât! Cât sunt eu la echipă, regulile se joacă după cum zic eu. Aaa, dacă nu-ți place, spune: «Gata, Stoicane, la revedere și un praz verde!».

Dar hai să lămurim. Nu să dai fumigene prin presă, că Stoican dirijează jucătorii. Toți cei aduși au dat goluri, și-au făcut treaba. Cât sunt în curtea mea, eu cred în jucătorii ăștia, sunt oxigenul meu. Nu e treaba mea ce vor face din vară, din partea mea să-i văd la Barcelona! Cât merită sunt la fotbal, cât nu merită îi scutur eu. M-am săturat de fitile. Acum am vorbit cu președintele clubului și am înțeles că sunt antrenorul echipei, așa mi-a zis. Eu mă întorc, dacă merg pe mâna mea, merg la război, nu am făcut rău la nimeni și nu mi-e teamă” a spus Flavius Stoican.

Stoican spune că merge mai departe cu Viitorul Pandurii. Își dorește ca, dacă nu mai e dorit, să i-o spună în față chiar patronul Nicolae Sarcină.

”Am simptome idioate din cauza coronavirus, mă lupt cu el, dar am vorbit cu echipa, pe speaker, cu indicații, fă aia, fă aia, jucătorii m-au sunat după, «Mister, te iubim, ești al nostru!», și ce crezi că aud? «Ce, mă, Stoican e Dumnezeu aici!». Chiar dacă oamenii au greșit față de mine, eu merg mai departe! Nu sunt slab de înger. M-au sunat alți oameni că să vin la ei, că facem, dar eu am rămas alături de jucătorii mei și ne batem cu toții, cu puști, cu săbii, cu orice vor. Dar să-și asume când vorbesc despre mine! Eu bag la echipă pe cine consider eu că trebuie să joace. Cât sunt în curtea mea, eu îi bag, pentru că merită cu prisosință, sunt forță. Ce-or face apoi din vară, că mai semnează sau nu cu clubul, e treaba lor.

Ăștia sunt copiii mei, ați înțeles! Mor cu oricine de gât pentru ei. Chiar dacă unii au greșit față de mine, trec peste… A fost influențat patronul sau nu știu ce să mai cred. Patronul (n.r. – Nicolae Sarcină) i-a încurajat pe jucători cu bani, cu gânduri bune, totul OK, apoi aud altceva de nu mai știu ce să cred. Dacă nu mai plac, să mi se spună în față! Dureros este că m-am luptat cu COVID-ul, intru pe YouTube să văd meciul, dau indicații, ca să aud după aia fitile. Am trimis-o pe soție la biserică să se roage să ne meargă bine, să mă întremez. Măcar atât merit, să mi se spună în față adevărul. I-am învățat fotbal pe jucătorii ăștia, ei și-au dat viața pe teren, avem un stil de joc, nu e ușor, antrenez și de acasă și batem și pe Miercurea Ciuc, da? Asta dacă mai sunt dorit! Eu respect pe toată lumea, de la primul până la ultimul om, merg mai departe și iert dacă s-a făcut o greșeală”, a mai spus Flavius Stoican pentru gsp.ro.

Comment here