Sportive

Stoican a demisionat de la Viitorul Pandurii. Răscol îi ia locul

Ratarea play-off-ului, după înfrângerea de duminică, de la Călărași, 1-2 cu Dunărea, din ultima etapă a sezonului regular din Liga 2, a dus la ruptura definitivă dintre antrenorul Flavius Stoican (44 de ani) și finanțatorul echipei Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, Nicolae Sarcină, notează Liga2.ro

Dacă, în urmă cu două săptămâni, antrenorul severinean fusese demis pentru câteva ore, după care conducerea clubului gorjean s-a răzgândit când a realizat că trebuie să-i achite clauza de reziliere, stabilită în contract, de 22.000 de euro, marți seara, Stoican a decis el să pună capăt colaborării. Conflictul inițial a plecat de la faptul că lui Flavius Stoican i s-au cerut, printre altele, să nu-i mai utilizeze pe jucătorii care au refuzat să-și prelungească contractele scadente în vară: Andrei Dragu, Daniel Paraschiv și Marius Cioiu. Odată cu Stoican, de la Viitorul Pandurii pleacă și Cosmin Frimu, antrenorul secund, în timp ce portarul Denis Rusu a cerut și el rezilierea contractului. Clubul gorjean va începe reorganizarea după ce a ratat obiectivul accederii în play-off-ul Ligii 2.

Flavius Stoican a preluat Viitorul Pandurii Târgu-Jiu în luna august a anului trecut, cu doar o săptămână înainte de startul sezonului. A calificat echipa în semifinalele Cupei României, unde va întâlni Universitatea Craiova, în data de 14 aprilie, turul, respectiv 11 mai, returul.

Viitorul Pandurii va fi acum pregătită de Gabriel Răscol, fost antrenor la juniori la Pandurii, fost director al Liceului cu Program Sportiv Târgu-Jiu.

Comment here