LIFE

Ştefan Popa Popa’s a rămas fără titlul de cetăţean de onoare al Craiovei, după ce i-a numit pe olteni “ciurucuri”

Consilierii locali din Craiova au votat, joi, pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare caricaturistului Ştefan Popa Popa’s. Decizia a fost luată după ce caricaturistul a spus într-o emisiune televizată că „Timişoara s-a umplut de toate ciurucurile din Oltenia”.

Proiectul de hotărâre pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare caricaturistului Popa Popa’s a fost introdus peste ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi şi a fost votat cu majoritate de consilierii locali. Un singur consilier s-a opus: Dumitru Mănescu, de la ALDE. Acesta a propus retragerea punctului de pe ordinea de zi, pe motiv că „ne facem de râs“.

Retragerea titlului de cetăţean de onoare al Craiovei a fost susţinută însă cu majoriate atât de consilierii locali ai PSD, cât şi de cei de la PNL.

„Eu susţin retragerea titlului de cetăţean de onoare domnului Popa dacă nu se mândreşte cu oltenii acolo unde merge. Este clar că vom vota pentru acest proiect de retragere. Au fost nişte declaraţii defăimătoare. Este evident că nu ne face cinste o astfel de reprezentare”, a spus consilierul PNL Flaviu Sirop.

Consilierii PNL au cerut ca decizii similare să fie luate şi în cazul altor cetăţeni, făcând referire la fostul premier Adrian Năstase.

„Am citit în regulamentul referitor la acordarea titlului de cetăţean de onoare şi am descoperit acolo faptul că un cetăţean dacă a dobândit între timp o condamnare definitivă şi irevocabilă de către o instanţă şi a ispăşit o pedeapsă sau pur şi simplu a primit o condamnare, pierde de drept acest titlu. Aş vrea să facem o inventariere a cetăţenilor de onoare şi dacă au avut abateri legale să urmeze retragerea acestor titluri. Un exemplu în acest sens este cetăţeanul Năstase Adrian, care a suferit o condamnare definitivă, irevocabilă şi mi se pare normal să i se retragă această calitate de drept”, a mai spus consilierul PNL Flavius Sirop.

Adrian Năstase a primit titlul de cetăţean de onoare al Craiovei în 2001. Consilierii locali au mai propus retragerea titlului onorific lui Adrian Năstase şi în 2012, dar primarul de atunci, Lia Olguţa Vasilescu, a spus că “titlul rămâne valid pentru că Adrian Năstase este cel mai bun premier pe care l-a avut România”.

Recent, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s spunea că afirmaţia i-a fost scoasă din context şi că s-a referit doar la oltenii pe care i-a întâlnit în centrul Timişoarei, acolo unde a stat o săptămână şi a făcut gratuit caricaturi.

„Afirmaţia mea că oltenii sunt ‘ciurucuri’ a fost scoasă din context. Eu am povestit (la un post tv local – n.r.) că am stat o săptămână în Timişoara, acolo unde am făcut gratuit caricaturi. Am spus că au venit să le fac caricaturi olteni care nu au spus ‘bună ziua’ şi nu au cerut voie să se aşeze pe scaun, iar, la final, după ce au văzut caricatura nici măcar nu au spus ‘mulţumesc’. Îi auzeam în schimb cum stăteau la rând şi vorbeau cu ‘fusei’, ‘mă dusei’. Am vorbit despre acele persoane care nu au cei şapte ani de acasă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s.

Artistul plastic preciza că nu a intenţionat să jignească oltenii în general şi spunea că îi apreciază, dezvăluind că şi mama sa e olteancă şi că are şi prieteni olteni care stau în Banat.

Caricaturistul este cetăţean de onoare în 26 de oraşe din ţară, unde a obţinut 100 de premii. Pe plan internaţional a fost medaliat de 58 de ori. Este membru al Fundaţiei pentru Ştiinţă şi Arte a Academiei Cita din Roma şi membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici (UNESCO), a creat Academia Popa’s, şcoala românească de caricatură şi a publicat caricaturi în principalele ziare şi reviste din toată lumea.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

  1. Acest individ ne consideră o nație de imbecili pe care o minte de 30 de ani. NU EXISTĂ NICI UN RECORD DE „CEL MAI RAPID CARICATURIST DIN LUME”. Totul este o farsă, Ilustrată cu o diplomă trasă la xerox. O farsă făcută cu sprijinul unor politicieni tâmpiți care păcăliți de el si de pupincuriștii care-l înconjoară, l-au promovat pe acesta în cela mai înalte sfere ale puterii. Popa’s este doar un narcisist, beneficiarul unei celebrități clădită pe minciună şi impostură de cel mai înalt rang. Este o creație a clasei politice românești din ultimii 30 de ani, creație făcută după chipul si asemănarea acestei clase politice.Este esența mizeriei post decembriste. Opriți-vă și priviți-i „opera” (http://www.popa-popas.ro/portfolio.html). Desene de gazetă de perete! Ați pune așa ceva pe un perete din casa dumneavoastr? Unde este marele său talent?

Comment here