Minerit și EnergieStirile Zilei

Statut special pentru mineri și energeticieni? Ce spune Pecingină

Greva foamei, pe care Gabriel Căldărușe a anunțat-o, a durat, luni, doar câteva ore. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le-a transmis liderilor Sindicatului Mine Energie Oltenia că-i așteaptă la discuții la București, marți după-amiază, cel târziu miercuri.

La primele ore ale dimineții peste 200 de mineri au intrat în greva foamei fața sediului CE Oltenia. Principalele revendicări sunt legate de banii promiși de guvern pentru certificatele de carbon, planul de restructurare a companiei și reducerea vârstei de pensionare.

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină  spune că, săptămâna aceasta, urmează să fie dată o ordonanță de urgență de guvern prin care să fie alocate sumele necesare achiziționării certificatelor de CO2 necesare CE Oltenia până la data de 30 aprilie. În plus, liberalii vor să prelungească și condițiile deosebite de muncă, valabile până în luna septembrie.

Pecingină afirmă că va fi analizată și propunerea făcută de liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, ca angajații CEO să primească statut special, pentru a se putea pensiona anticipat.

Comment here