LIFE

Stațiunea italiană unde se distrează elita rusă

Stațiunea italiană Forte dei Marmi continuă să fie o destinație populară pentru membrii elitei ruse, care continuă să cheltuiască generos în timp ce stă în afara războiului din Ucraina. Localnicii îi preferă pe ruși pentru că aruncă cu banii, scrie Novaia Gazeta Europa.

Până în anii 2000, Forte s-a impus ca un punct fierbinte pentru rușii bogați, deși turiștii nu veneau doar din Rusia, ci din toată fosta Uniune Sovietică.

Poveștile rușilor dormind pe saltele de aur și lăsând bacșișuri de mărimea salariilor medii au proliferat pe măsură ce elita oligarhică a țării devenea din ce în ce mai bogată. În 2009, presa locală a raportat că un oaspete rus a lăsat un bacșiș de 4.200 de euro într-un restaurant din Forte.

Folosind date open source, jurnaliștii italieni au calculat, un an mai târziu, că rușii dețin aproximativ 2.500 de vile de lux în oraș. În diferite momente de atunci, miliardarii ruși, inclusiv Mihail Fridman, Gherman Kan, Roman Abramovici, Oleg Deripaska și Oleg Tinkov, fie au rămas în oraș, fie l-au vizitat acostând cu super-iahturile lor.

Luna trecută, anchetatorii de la Fundația Anticorupție a lui Aleksei Navalnîi au descoperit că o vilă din oraș, în valoare de 3,5 milioane de euro, aparține rudelor lui Evgheni Prigojin, fondatorul Grupului Wagner, care a murit într-un accident de avion pe 23 august. La doar cinci minute de mers pe jos se află o proprietate despre care ziarul italian Il Post a scris că a fost cumpărată în urmă cu 15 ani de actualul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe atunci un popular actor ucrainean.

Majoritatea localnicilor nu păreau să fie deranjați faptul că rușii cumpără proprietăți imobiliare în Forte și, într-adevăr, mulți au simțit pozitiv schimbarea orașului.

Comment here