LIFE

Staţiunea-focar din Austria, dată în judecată de 2500 de oameni pentru infectarea cu coronavirus

Autorităţile austriece se află în faţa unui proces uriaş, cu 2500 de acuzatori, pentru modul în care au reacţionat la epidemia de coronavirus din celebra staţiune Ischgl, din provincia Tirol.

Autorităţile din Innsbruck, capitala provinciei Tirol, investighează deja răspunsul autorităţilor locale, după ce sute de cazuri de persoane infectate au contactat virusul din staşiunea de ski. Oficialii din Tirol sunt acuzaţi că au reacţionat foarte târziu, mai ales la primele semne din Ischgl, contribuind astfel la răspândirea coronavirusului în Europa şi chiar şi în alte zone. Jumătate din cazurile de COVID-19 din ţările nordice sunt atribuite infecţiilor din celebra staţiune de ski.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului din Austria a anunţat că 2500 de oameni s-au unit, pentru a depune plângere împotriva autorităţilor locale şi urmează chiar şi un proces. 80% din acuzatori sunt de cetăţenie germană. Ei susţin că oficialii locali au ignorat avertismentele şi au menţinut staţiunea deschisă, deşi erau conştienţi de riscul la care erau expuşi turiştii. Pârtiile de ski, barurile şi restaurantele, dar şi telecabinele şi teleskiurile sunt considerate focare de infecţie, ce au expus vieţile a milioane de oameni.

“Autorităţile austriece au fost de o inconştienţă criminală”, e comunicatul asociaţiei.

Toţi cei care s-au aflat în staţiunea Ischgl sunt încurajaţi să se autoizoleze şi să participe la plângerea depusă împotriva autorităţilor austriece pe site-ul asociaţiei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here