Sportive

Start în Liga Națională de Baschet Masculin. Elevii lui Basic dau piept cu Dinamo București

Start în Liga Națională de Baschet Masculin, care se va numi din acest sezon LNBM GETICA 95. CSM Târgu Jiu va debuta în deplasare, pe terenul echipei Dinamo București, sâmbătă, de la ora 18.30. Meciul poate fi urmărit live pe canalul de youtube FRB TV.

CSM Târgu Jiu pornește la drum într-o nouă ediție de campionat, care se anunță extrem de disputată. Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis că sezonul 2024-2025 se va juca pe un sistem cu 16 echipe, astfel că la finalul sezonului 2023-2024 vor retrograda 4 echipe din LNBM. În plus, în noul sezon va fi obligatoriu ca doi jucători români să fie în permanență pe teren, față de stagiunea 2022-2023, când regulamentul impunea ca formațiile din LNBM să aibă cel puțin doi jucători români pe teren doar în prima repriză și cel puțin unul în cea de-a doua repriză.

Baschetbaliștii gorjeni deschid seria meciurilor din această stagiune cu o confruntare în deplasare, pe terenul echipei Dinamo București. Cu doar două săptămâni în urmă, cele două formații s-au întâlnit, la București, într-o partidă de pregătire. Câștig de cauză au avut atunci dinamoviștii, care s-au impus cu 77-70.

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Dacă vom evolua cu agresivitate și ne vom folosi punctele noastre forte, atunci avem șansa noastră la un rezultat pozitiv. Cel mai important este să ne impunem stilul nostru de baschet. Trebuie să ne construim jocul de la antrenament la antrenament, de la meci la meci. Am văzut până acum că jucătorii au dorința de a fi combativi, de a avea acest spirit de luptători și sperăm să ne atingem obiectivul: acela de a rămâne în Liga Națională”.

Comment here