LIFE

„Star Wars: The Rise of Skywalker” face istorie cu primul sărut între persoane de acelaşi sex

Ultima parte a seriei originale “Star Wars”, “Skywalker – Ascensiunea”, de J.J. Abrams, include o scenă cu un sărut între persoane de acelaşi sex, momentul marcând o premieră pentru celebra franciză, informează The Hollywood Reporter.

Premiera de gală a filmului “Star Wars: Skywalker – Ascensiunea” a avut loc luni, cu patru zile înainte de lansarea oficială a filmului în cinematografele din toată lumea. J.J. Abrams le-a oferit jurnaliştilor, prezenţi la evenimentul anterior dedicat presei, câteva secvenţe din film, una dintre ele prezentând un sărut între două femei, membre ale Rezistenţei.

Regizorul le-a spus, la momentul respectiv, ziariştilor că, “deşi personajele sunt secundare şi apar destul de puţin în film, este important că oamenii din comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, n.r.) care merg să vadă acest lungmetraj simt că sunt reprezentaţi”.

“Această relaţie, pentru mine, este mult mai profundă decât una romantică”, a spus el în acelaşi interviu. “Este o legătură pe care cele două personaje au stabilit-o după ce au trecut printr-un moment greu, dar şi datorită dorinţei lor de a fi intime”, a adăugat el.

“Rise of Skywalker”, care va intra în cinematografe, inclusiv în cele din România, joi, încheie o serie de trei trilogii care ocupă a doua poziţie în topul francizelor cu cele mai mari încasări, cu peste 9,2 miliarde de dolari. Filmul pune punct poveştii familiei Skywalker, dar compania Disney plănuieşte alte producţii dedicate unor personaje “Star Wars”, începând din decembrie 2022. Compania difuzează un serial “Star Wars” pe platforma sa de streaming, Disney+, şi va dezvolta cel puţin alte două serii.

Jurnaliştii au avut reacţii amestecate după premiera de gală, filmul fiind descris drept “cel mai întortocheat” din serie de Mike Ryan, de la Uproxx. Criticul Variety Adam B. Vary a scris: “Este atât de mult film în acest film. Dar cele mai bune momente sunt cele mai liniştite şi mai umane”. “Punctele culminante sunt spectaculoase şi sunt o mulţime de recompense, unele meritate, altele, nu. Dar unele alegeri par autocorecturi inutile faţă de «The Last Jedi» şi unele chiar nu au sens”, a scris Laura Prudom, de la platforma de jocuri IGN. Rob Keyes, de la Screen Rant, vorbeşte despre “un final uriaş şi imens satisfăcător al unei poveşti”, care oferă explicaţii pentru unele întrebări din “The Force Awakens” şi “Star Wars: Ultimii Jedi / The Last Jedi” (2017).

Creată din imaginaţia lui George Lucas, franciza “Războiul stelelor” a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca şi Steven Spielberg. Cei doi cineaşti, care au făcut parte din acelaşi grup de tineri regizori cu referinţe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme “Indiana Jones”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here