Stirile ZileiTârgu-Jiu

Sprijin pentru Baia de Fier și Polovragi. Deputatul Manta: Cheltuielile UAT-ului, decontate în limita a 50%

Deputatul PSD Claudiu Manta anunță o nouă inițiativă legislativă, menită să ajute primăriile pe raza cărora se află arii protejate, inclusiv pe cele de la Baia de Fier și Polovragi, care au peșteri foarte vizitate de turiști.

Potrivit documentului, primăriile nu vor mai suporta integral cheltuielile cu paza, salubrizarea sau iluminatul, jumătate din sumă va veni din tarifele aplicate de administrator. Manta zice că inițiativa este făcută, în mandatul trecut, de deputatul Mihai Weber.

“Este o inițiativă legislativă care vine să corecteze o aberație a legii, în sensul în care UAT-urile și administratorii ariilor protejate nu împart corect responsabilitățile” declară parlamentarul de Gorj.

Claudiu Manta spune că, după ce inițiativa va deveni lege, în bugetele primăriilor pe raza cărora există arii protejate vor intra sume de bani necesare administrării zonelor respective. Deputatul zice că scopul este ca primăriilor să le fie decontate cheltuielile în limita unui plafon de 50%.

“Toată această zbatere a pornit de la o serie de memorii primite din partea primarilor din zonele cu arii protejate, care ne-au ridicat problema. Facem tot posibilul să-i ajutăm fără a ține cont de culoarea politică”, zice deputatul PSD.

Comment here