Stirile ZileiTârgu Cărbunești

Spitalul COVID Târgu-Cărbunești NU are autorizație de securitate la incendiu. Pistol NU exclude o tragedie ca la ”Matei Balș”

Încă o dovadă că autoritățile au gestionat haotic pandemia. Spitalul COVID Târgu-Cărbunești NU are autorizație de securitate la incendiu.

Chiar prefectul Cosmin Pistol recunoaște că există riscul ca-n spitalele din Gorj să apară tragedii precum cele de la Spitalul Județean din Piatra Neamț ori Institutul Matei Balș, unde pacienții au ars de vii.  Spitalul din Târgu-Cărbunești nu este singurul fără autorizație, în aceeași situație sunt și spitalele din Novaci și Bumbești-Jiu.

Întrebat de ce a fost desemnat spitalul din Târgu-Cărbunești drept suport COVID, în condițiile în care se știa că nu are autorizație de securitate la incendiu, prefectul de Gorj a răspuns că pandemia ne-a găsit nepregătiți și că ”Doamne ferește!” să apară tragedii și-n județul nostru.

Printre problemele găsite de inspectorii ISU la spitalele din județ se află blocarea căilor de acces cu mobilier ori nereguli la instalațiile electrice. Unele dintre spitale nici n-au solicitat autorizație de securitate la incendiu, după ce au făcut diverse lucrări de modernizare, spune Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Comment here