LIFE

SPIRTUL, bun sau rău? Streinu Cercel, CONTRAZIS de Rafila

Prof. Univ. dr. Alexandru Rafila îl contrazice pe Streinu Cercel în ceea ce privește folosirea spirtului pentru combaterea coronavirusului.

„Alcoolul sanitar e dezinfectant. El e folosit pentru dezinfecția unor suprafețe. Nu putem să spunem că nu are niciun efect, pentru că spirtul are un efect dezinfectant. Concentrația optimă e 70%. Utilizarea lui ca antiseptic nu prea mai e recomandată. În primul rând, nu are timp de contact pe tegumente. Atunci preferăm să folosim un gel care conține același lucru, alcool etanol în aceeași concentrație, 70%. El pătrunde în profunzime și nu distruge tegumentul”, a declarat Alexandru Rafila.

“Atunci se recomandă utilizarea acestor dezinfectanți, tot pe bază de alcool. Iar suprafețele, sigur putem folosi și spirt, se folosesc dezinfectanți pe bază de clor. O soluție diluată corespunzător e suficientă pentru inactivarea oricărui microorganism care e patogen, inclusiv pentru curățarea acestui coronavirus”, a adăugat el.

Totul vine în contextul în care dr. Adrian Streinu-Cercel, șeful Spitalului „Matei Balș”, a susținut, miercuri, că spirtul medicinal nu este bun pentru a fi folosit pe mâini pentru protejarea de noul coronavirus.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here