LIFE

”Spidermanul francez” a escaladat un zgârie-nori din Barcelona pentru a denunţa frica de noul coronavirus

Cascadorul Alain Robert, supranumit “Spidermanul francez”, a escaladat cu mâinile goale şi fără sisteme de siguranţă un zgârie-nori din Barcelona, miercuri, pentru a denunţa “spaima” contagioasă provocată de noul tip de coronavirus, informează AFP.

Sub privirile trecătorilor, cascadorul de 57 de ani a escaladat în 47 de minute faţada Turnului Agbar, care are o înălţime de 145 de metri. Poliţia locală l-a reţinut după ce a revenit pe sol, în timp ce starul francez era aplaudat de pietonii aflaţi în acea zonă.

“Există o anumită analogie între ceea ce fac eu, escaladări fără coardă de siguranţă, fapt ce poate insufla oamenilor o anumită formă de frică, şi ceea ce se întâmplă în lume cu noul coronavirus”, a declarat Alain Robert pentru AFP, înainte de a începe să escaladeze unul dintre cele mai emblematice imobile din Barcelona.

“Astăzi, ce este oare mai contagios? Nu este coronavirusul, este frica. Există probabil 3 miliarde de indivizi care astăzi sunt pe cale să intre în panică din cauza acestei maladii, care, în definitiv, nu este controlată”, a adăugat el.

Epidemia a făcut peste 3.200 de morţi pe plan mondial, potrivit celui mai recent bilanţ întocmit de AFP pe baza unor informaţii transmise de surse oficiale.

Alain Robert a escaladat peste 100 de imobile emblematice din lumea întreagă, inclusiv Burj Khalifa – cel mai înalt zgârie-nori din lume (828 de metri), construit în Dubai – şi Turnul Eiffel, şi a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness. Cascadorul francez promovează cu regularitate diverse mesaje politice în timpul ascensiunilor sale.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here