Minerit și EnergieStirile Zilei

Speră ca Ciucă să oprească vânzarea Mintiei. Lider: Peste 2000 de apartamente din Deva, fără încălzire

AUR vrea să fie stopată vânzarea Termocentralei Mintia și a anunţat, luni, că depus în Parlament o solicitare pentru formarea unei comisii speciale de anchetă.  

Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, crede că vânzarea termocentralei  ar mai putea fi oprită, pentru că firma care câștigat licitația încă n-a făcut plata integral.

Iștoc este sceptic că investitorul din Irak, care a cumpărat Mintia, va realiza grupul de 800 de megawați pe gaze naturale, așa cum și-a asumat. Spune că asta ar însemna un nou racord la conducta de gaze, racord pe care statul român n-a fost în stare să-l facă.

Iarna care vine, peste 2000 de familii din Deva riscă să tremure de frig în case. Sunt familiile fără posibilități care, după închiderea Mintia, nu au reușit să-și cumpere centrală termică de apartament, spune liderul sindical Iștoc.

Comments (1)

  1. 2000 de apartamente,scoli,gradinite,licee,rtc se incalzesc acum cu centrale termice pe gaz cu facturi compensate dar uriase iar pretul energiei importate este de 5 ori mai mare decat pretul cu care ar fi produs termocentrala mintia

Comment here