LIFE

SpaceX a lansat peste 1.000 de sateliţi Starlink pentru internet de mare viteză

SpaceX a lansat peste 1.000 de sateliţi Starlink pentru internet de mare viteză şi oferă deja servicii către populaţie în SUA, Canada şi Marea Britanie, solicitând acordul autorităţilor de reglementare şi în alte state, transmite Reuters, citată de News.ro.

”La începutul acestei luni am extins programul beta ”Mai bine decât nimic”, pentru a include clienţi din Marea Britanie”, a declarat, miercuri, Jessie Anderson, inginer şef pentru producţie la SpaceX.

”În Statele Unite, Canada şi acum în Marea Britanie, ne concentrăm pe zonele rurale şi izolate, unde nu există acces rapid la fibră şi cablu”, a adăugat Anderson.

SpaceX a început programul beta destinat publicului, în octombrie, cu un serviciu la preţul de 99 de dolari pe lună, plus un avans de 499 de dolari pentru kitul Starlink, care include un terminal pentru utilizator şi un router Wi-Fi pentru conectarea la sateliţi. Starlink este planul SpaceX pentru construirea unei reţele de internet cu mii de sateliţi, pentru a furniza internet de mare viteză în orice loc de pe planetă.

SpaceX a lansat, miercuri, a 17-a sa misiune Starlink din Florida, cu o rachetă Falcon 9 care a transportat un nou set de 50 de sateliţi către orbită. Lansarea a marcat un reper pentru reutilizarea rachetelor SpaceX, racheta Falcon 9 a fost lansată şi a aterizat pentru a 8-a oară, un record.

Musk a declarat, anterior, că rachetele Falcon sunt proiectate să fie lansate şi să revină pe Pământ de până la 10 ori, fără să aibă nevoie de reparaţii sau de reabilitare.

Comment here