EntertainmentLIFE

Soțul Salmei Hayek donează 100 de milioane de euro pentru Catedrala Notre Dame

Președintele Emmanuel Macron promitea luni, în timp ce flăcările înghițeau șarpanta Catedralei Notre Dame din Paris și turla lui Viollet-le-Duc, că va mobiliza toate energiile Franței pentru a restaura acest monument care reprezintă istoria și spiritul francez. Reacțiile nu au întârziat să apară și, în zorii zilei de marți, cele mai bogate familii din Franța au anunțat că vor dona 300 de milioane de euro pentru restaurarea catedralei.

Familia Bettencourt-Meyers, acţionar principal al companiei L’Oréal, a anunţat marţi o donaţie totală de 200 de milioane de euro pentru refacerea catedralei Notre-Dame de Paris. Din această sumă, 100 de milioane de euro vor fi oferiţi prin Fundaţia Bettencourt Schueller, anunţă BFM TV, citat de News.ro.

Familiile Arnault și Pinault, două dintre cele mai bogate familii din Franța, au anunțat deja că vor dona 200, respectiv 100 de milioane de euro pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame din Paris, care a fost parțial distrusă de incendiul izbucnit luni, 15 aprilie.

Marți dimineața, grupul LVMH, numărul unu mondial pe piața produselor de lux, deținând mărci precum Louis Vuitton, Christian Dior, Sephora, sau șampania Dom Perignon, a anunțat că donează, alături de familia Arnault nu mai puțin de 200 de milioane de euro.

Și familia omului de afaceri francez Francois-Henri Pinault, soțul actriței Salma Hayek, care conduce grupul produselor de lux Kering, deținător al mărcilor Gucci și Yves Saint Laurent, a anunțat o donație de 100 de milioane de euro.

Emmanuel Macron și-a anulat un discurs programat luni seară, ca reacție la protestul vestelor galbene, pentru a veni la Catedrala Notre Dame, unde focul izbucnit la ora locală 18.50 a cuprins cu repeziciune șarpanta din lemn. Peste 400 de pompieri au fost mobilizați la fața locului, iar incendiul a fost lichidat după 16 ore în care autoritățile s-au temut chiar că structura de rezistență a catedralei nu va mai putea fi salvată.

”Ce s-a întâmplat e o adevărată dramă. Pompierii au avut mult curaj, mult profesionalism și multă determinare. Vreau să le mulțumesc în numele întregii națiuni. Asta e istoria noastră și arde. Notre Dame e istoria noastră, literatura noastră, parte din spiritul nostru, aici au avut loc cele mai importante evenimente, epidemii, războaie, revoluții, este epicentrul vieții noastre. Norde Dame arde și știu ce durere simt francezii. Dar în seara asta vreau să vă vorbesc și despre speranță. Să fim mândri pentru că această catedrală a fost construită acum peste 800 de ani și am restaurat-o de-a lungul secolelor. Și promit solemn în seara asta: o vom reclădi împreună”, a spus Macron, în fața catedralei care încă ardea. (click.ro)

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here