LIFE

Şosetele folosite de Michael Jackson pentru primul „moonwalk”, scoase la licitaţie pentru 1 milion de dolari

Şosetele, decorate cu cristale, folosite de Michael Jackson pentru primul dans „moonwalk”, în 1983, sunt scoase la vânzare pentru o sumă cuprinsă între 1 – 2 milioane de dolari, la o licitaţie organizată online, potrivit tmz.com.

Şosetele au fost purtate de Michael Jackson pentru o reprezentaţie a piesei sale „Billie Jean”, inclusă într-o emisiune TV specială difuzată în 1983, „Motown 25: Yesterday, Today, Forever”.

La începutul anilor ’80, Jackson s-a impus ca o figură dominantă în muzica pop, devenind primul showman afro-american intens promovat de MTV. Popularitatea videoclipurilor sale, precum „Thriller”, „Beat It” şi „Billie Jean”, au ajutat la impunerea pe piaţă a postului de televiziune, încă nou la acea vreme. Atât în clipuri, cât şi pe scenă, Jackson a făcut celebre o serie de tehnici de dans elaborate, precum faimosul „moonwalk”.

Şosetele sunt scoase la licitaţie ca parte a colecţiei Frank DiLeo, producătorul muzical care i-a fost manager lui Michael Jackson între anii 1984 – 1989 şi care i-a obţinut starului un contract cu Casa Epic Records. Şosetele sunt însoţite de o scrisoare prin care Michael îşi exprimă recunoştinţa faţă de Frank, pentru că l-a sprijinit în timpul faimosului său turneu Victory, din 1984. Licitaţia va avea loc în perioada 13 – 22 noiembrie.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray. Decesul a survenit în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here