Din Judet

Sorina a devenit cetățean american

Sorina, fetița din Baia de Aramă, implicată, anul trecut, într-un scandal național din cauza adoptării sale în America, a devenit cetățean al statului New York.

Mama adoptivă a Sorinei, Ramona Săcărin, a precizat, într-un interviu pentru spotmedia.ro, că întreaga procedură de adopție a fost reluată la New York în baza legislației americane, iar un judecător i-a comunicat oficial Sorinei că este cetățean american. Acum, fetița vorbește doar în engleză, iar de limba română și de România nici nu vrea să mai audă. Pe parcursul interviului, mama sa adoptivă a menționat că vocabularul Sorinei era foarte sărac, în urmă cu un an, engleza fiind o limbă complet necunoscută pentru ea. În prezent, lucrurile s-au inversat, Sorina citind cărți doar în engleză. Sorina este, acum, elevă în clasa a treia, încheind clasa a doua cu rezultate foarte bune. O parte din vacanța de vară și-a petrecut-o în Republica Dominicană, unde a putut înota cu delfinii.

În iunie anul trecut, adopția fetiței de către o familie de români stabiliți în America a stârnit un mare scandal în România, generat de faptul că o procuroare a tras-o pe fetița care plângea din casa în care era crescută de o asistentă maternală. Au urmat mitinguri de protest, la care au participat inclusiv sute de gorjeni, dar scandalul s-a stins odată cu trecerea timpului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here