LIFE

Solistul trupei italiene Maneskin, câştigătoarea Eurovision, se va supune unui test antidrog

Solistul trupei italiene Maneskin, câştigătoarea celei de-a 65-a ediţii a concursului Eurovision, se va supune unui test antidrog, după un comportament semnalat ca fiind suspect în timpul competiţiei muzicale, au anunţat, duminică, organizatorii concursului, relatează AFP.

„Grupul a respins ferm acuzaţiile de consum de droguri, iar cântăreţul în cauză (Damiano David) se va supune în mod voluntar testării la întoarcerea în ţară. Au cerut chiar ei noaptea trecută, însă acest lucru nu a putut fi organizat imediat de EBU” a transmis Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) într-un comunicat.

Damiano David va fi supus unui test antidrog la întoarcerea în Italia, după controversa provocată de un videoclip devenit viral în care poate fi văzut aplecându-se şi atingând masa cu nasul în plină competiţie, sâmbătă, la Rotterdam, imagini care au fost văzute în direct în întreaga lume. Cântăreţul a fost întrebat despre incident în timpul conferinţei de presă şi a explicat că s-a aplecat pentru că chitaristul Thomas Raggi tocmai spărsese un pahar.

„Nu consum droguri. Vă rog, băieţi. Nu spuneţi asta. Fără cocaină. Vă rog să nu spuneţi asta”, a răspuns Damiano David.

Grupul a scris, apoi, pe contul său de Instagram: „Suntem pregătiţi să ne supunem testelor deoarece nu avem nimic de ascuns. Suntem cu adevărat şocaţi pentru că unii spun că Damiano consumă droguri. Suntem cu adevărat ÎMPOTRIVA drogurilor şi nu am prizat niciodată cocaină”.

Formaţia italiană Maneskin, alcătuită din patru membri, trei băieţi şi o fată, a fost declarată câştigătoarea concursului Eurovision 2021, desfăşurat în Olanda. Grupul a avut o prestaţie puternică, impresionând cu o piesă rock foarte antrenantă, în stil ”garage rock”, intitulată ”Zitti e buoni”, care s-a aflat în fruntea pronosticurilor specialiştilor. Graţie unui important impuls al voturilor din partea publicului, reprezentanţii Italiei au acumulat un total de 524 de puncte.

Maneskin au câştigat cu aceeaşi melodie şi marele premiu la ediţia 71 a festivalului cântecului de la San Remo din 2021.

Comment here