LIFE

Solista Marcela Fota, declarații în lacrimi despre moartea soțului. “Am plecat împreună și m-am întors singură”

Cântăreața de muzică populară Marcela Fota trece printr-o mare suferință după moartea soțului său, Minel, care a făcut infarct, anul trecut, la doar o zi după Crăciun, la un centru de copiat acte din Craiova.

La 47 de ani, soțul Marcelei Fota, Minel, avut parte de o moarte fulgerătoare, lăsând în urmă un băiețel în vârsta de 11 ani și jumătate. Artista se căsătorise cu iubitul său anul trecut, în februarie, după 13 ani de relație.

“Iau lucrurile așa cum sunt și încerc sa văd o luminiță în ceea ce se întâmplă. Nu sunt pregătită să apar încă, pentru că pe mine lumea mă știe veselă și plină de viață. Pentru noi începea o săptămână normală, era luni dimineața și aveam de rezolvat niște treburi. Plecaserăm să declarăm ceva la Taxe și Impozite. Am plecat amândoi și m-am întors singură. El era un bărbat pe care l-ar fi dorit orice femeie. El pusese câteva kilograme, se îmbrăca și îmi amintesc că i-am zis: «ce bărbat sexos am!» Am plecat de acasă cu mașini diferite. Am parcat mașina la patru mașini de mașina lui. El a oprit să facă niște copii la xerox. Eu nu l-am văzut la coadă și l-am sunat. Mi-au răspuns cei de la xerox: «coborâți că a picat din picioare!» În încăpere a fost un cadru medical care i-a făcut resuscitare din primul moment. O oră jumătate au resuscitat la el. De fapt, infarctul s-a întâmplat când el era în picioare”, a povestit solista, cu ochii în lacrimi, la emisiunea “Acces Direct de Weekend”, potrivit Spynews.ro.

Minel, soțul solistei Marcelei Fota, se pare că mai avusese în trecut probleme cu inima, dar minore.

“El din familie, și mama și tatăl lui, erau cardiaci. Tatăl lui a murit la fel, a făcut infarct la 44 ani. După soțul meu au rămas trei copiii, mai avea doi copii. I-au pus în Germania la un moment dat un holter. Pe 8 decembrie, el a fost la cardiolog și i-au găsit tensiunea 14 cu 8. Au zis să nu ia totuși tratament”, a mai spus solista.

Băiatul lor, David, în vârstă de 11 ani și jumătate, a refuzat să meargă la ceremonia de înmormântare a tatălui său, în ciuda rugăminților mamei sale.

“În lunea respectivă, când Minel a murit, i-am spus lui David că tati e în spital. El m-a întrebat de ce plâng. Nu am putut să-i spun. Dar copilul a simțit. A văzut că mă îmbrăcasem în negru. A doua zi i-am spus adevărul. Marți, când l-am luat de la morgă și l-am dus la o biserică, am descoperit că soțul meu susținuse financiar construcția acelei biserici. Atunci i-am zis copilului că Doamne, Doamne i-a luat sufletul lui tati și l-a dus la cer. Am început amândoi să plângem. Atunci i-am zis că mi-aș dori să meargă să vadă trupul lui tati pentru ultima oară, că sufletul lui e în cer. El mi-a spus atunci: «Vreau să rămân acasă». Lumea m-a judecat apoi, a zis că trebuia să-l forțez să meargă la înmormântare. Nu am putut”, a mai dezvăluit solista, în lacrimi, la emisiunea Mirelei Vaida.

Comment here