Stirile ZileiTârgu-Jiu

Șoferii, disperați de prețurile mari. Au blocat benzinăria

Mai mulți șoferi au protestat, luni după-amiază, într-o benzinărie din Târgu-Jiu, în zona Regal. Oamenii au blocat pompele, nemulțumiți de prețul ridicat al carburanților. Unii au alimentat de 50 de bani, în semn de protest.

Poliția și agenții de pază au intervenit pentru a stopa protestul pașnic al șoferilor, care și-au lăsat autoturismele în dreptul pompelor și și-ai spălat parbrizele sau alte elemente ale mașinii, ca să tragă de timp.

„Am băgat de 46 de bani, câțiva mililitri de benzină. Și, mă mai pun o dată la coadă. O să mai facem așa până mai scad prețurile. Nu e posibil așa ceva. Prețurile sunt tot mai mari și ne-am săturat”, a spus un tânăr. „Eu am băgat de doi lei. E a patra oară când m-am pus la coadă”, a spus un alt șofer. Un alt tânăr a venit să alimenteze cu monede: „Am avut două pușculițe pline. Am avut 150 de lei. Am stat o jumătate de oră să-i numărăm. Mi-au spus doamnele de aici că nu mă mai primesc data viitoare”.

Șoferii din România au fost invitați să participe la un amplu protest în benzinării față de scumpirea carburanților. Evenimentul, denumit „Proteste în toată țara contra prețului carburantului!”, a fost anunțat pe rețelele de socializare. Până acum, aproape 200.000 de persoane și-au anunțat participarea la protestul care ar urma să aibă loc joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 12:00.

„E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele! Este imposibil și inadmisibil că într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă țoață lumea și să stabilim ce și când vom face. La 121$ pe baril este imposibil că prețul să depășească 9lei/litri (unde jumătate din acești bani merg către stat). Noi facem ceva!” este mesajul transmis de organizatori.

Comment here