Minerit și EnergieStirile Zilei

ȘOCANT! Excavator din Cariera Alunu, PRĂBUȘIT

Cel mai important excavator din Cariera Alunu s-a făcut praf, joi dimineață. Sute de mineri din zona de graniță dintre Gorj și Vâlcea riscă să rămână pe drumuri.

Utilajul s-a prăbușit sub privirile muncitorilor, care au reușit să se retragă la timp din locurile în care lucrau. Oamenii aveau de mai multe zile semnale ca excavatorul se află într-o zonă instabilă, acum doi ani acolo producându-se o alunecare de teren care a distrus mai multe gospodării.

În ultimele zile, muncitorii și-au avertizat șefii despre pericolul ca excavatorul de milioane de euro să se prăbușească, dar au fost ignorați. Din înregistrările făcute după momentul prăbușirii utilajului gigant, se aude cum muncitorii cum își înjură șefii, oamenii considerând că le-a fost pusă viața în pericol.

Utilajul prăbușit la Alunu era ultimul din zonă care mai era funcțional. Muncitorii spun că alte patru erau defecte iar CET Govora nu a alocat fondurile necesare pentru reparații. Mai multe anchete sunt în derulare în urma acestui incident pentru a se stabili ce s-a întâmplat și cine poartă responsabilitatea pentru prejudiciul creat.

Cea mai mare temere a minerilor, în momentul de față, este însă aceea legată de siguranța locurilor de muncă. Ei spun că prin scoaterea din funcțiune a ultimului excavator din zona Alunu va fi imposibil să mai livreze cărbune și, ca urmare, se așteaptă ca în curând să fie trimiși acasă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here