Stirile ZileiTârgu-Jiu

ȘOCANT! Carne cu pestă porcină la HALĂ? Ce spune Călescu

Nicolae Călescu, precizări după dezvăluirile ȘOCANTE făcute de cotidianul Gorjeanul, cum că în hala de la Piața Centrală din Târgu-Jiu s-ar fi vândut carne infestată cu virusul pestei porcine. Șeful DSV Gorj consideră că este prins în mijlocul unui scandal.

Călescu recunoaște că, pe 19 octombrie, a intrat în Gorj o tonă și jumătate de carcasă de porc, distribuită la doi agenți din hală. Carnea venea de la o fermă din județul Argeș, iar animalele fuseseră abatorizate la Vîlcea. Conform Gorjeanul, unul dintre loturi, de circa 400 de kg de carcasă de porc, nu a fost însoțit de ,,certificatul de sănătate publică veterinară pentru carne proaspătă”.

Nicolae Călescu zice că, în momentul în care Direcția pe care o conduce a fost alertată, respectiv pe 28 octombrie, o echipă s-a deplasat la hala de carne, s-au recoltat probe, dar nu s-a mai găsit nicio problemă.

Șeful DSV Gorj spune că la hala de carne din Târgu-Jiu s-a făcut o dezinfecție totală, în acest moment totul fiind în regulă. Nicolae Călescu este de părere că a căzut în mijlocul unui conflict între agenții economici și administratorii halei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here