SportiveStirile Zilei

Clubul Pandurii Târgu-Jiu, EXCLUS din campionat

Decizie șoc în Liga 2 luată, joi, de Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal. Clubul Pandurii Târgu-Jiu a fost exclus din campionat, astfel că sezonul va continua din etapa a 7-a cu 20 de echipe, anunţă prosport.ro.

Trupa gorjeană a jucat, joi, în turul 3 al Cupei României, la Filiași, unde a pierdut cu 2-0 și a fost eliminată din competiție. Ulterior, a aflat și decizia comisiei federației, de la reporterul Liga2.ro. Clubului Pandurii Târgu-Jiu i s-a respins din nou certificarea pentru acest sezon de Liga 2 și, astfel, a fost exclus din campionat.

Comisia de licențiere a refuzat, inițial, acordarea certificării pentru Liga 2 Clubului Pandurii, iar gruparea gorjeană a obținut dreptul de a evolua în campionat la Comisia de recurs. Litigiul a continuat după ce fostul antrenor Adrian Bogoi a acuzat fostul club de semnătură falsă în cazul litigiului cu el, iar, joi, Comisia de Recurs a FRF a decis desființarea propriei decizii din 24.08.2020, nr. 32, respingerea recursului formulat de Pandurii ”împotriva Hotărârii nr. 17 din 17.08.2020, pronunțată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, în contradictoriu cu FRF”, deci anularea cerfiticării.

Decizia poate fi atacată la TAS, în termen de 10 zile de la comunicare, dar e definitivă și executorie pe plan intern, acesta fiind și motivul pentru care echipa Pandurii nu este programată să joace duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Farul, în etapa a 7-a.

”• Admite cererea de revizuire.
• Desființează Decizia Comisiei de Recurs nr. 32 din 24.08.2020.
• Respinge recursul formulat de CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu împotriva Hotărârii nr. 17 din 17.08.2020, pronunțată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, în contradictoriu cu FRF.
• Definitivă și executorie pe plan intern.
• Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 10 de zile de la comunicare.
• Pronunțată astăzi, 08.10.2020, în ședință nepublică, la sediul FRF din București, str. Vasile Șerbănică, nr. 12, sector 2.”, sună decizia Comisiei de Recurs a FRF din 8 octombrie 2020, în litigiul dintre FRF și Pandurii Târgu Jiu.

Rezultatele înregistrate, până în acest moment, în campionat de Pandurii vor fi anulate, astfel că șase echipe vor rămâne fără trei puncte acumulate în clasament. Este vorba de Metaloglobus (3-0 la masa verde), Rapid (2-1), Turris Oltul Turnu Măgurele (5-0), Concordia Chiajna (4-0), CS Mioveni (2-1) și Universitatea Cluj (2-0).

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a luat o decizie, după mai multe amânări, și în cazul meciului nedisputat dintre Metaloglobus și Pandurii, din prima etapă a noului sezon. Ședința a avut loc miercuri, 7 octombrie, însă răspunsul a fost făcut public joi, 8 octombrie. Atunci, Pandurii nu a făcut deplasarea la București și a anunțat FRF că are rezultate pozitive de COVID-19, după ce a efectuat teste rapide, în timp ce federația a comunicat, oficial, că clubul gorjean nu a trimis rezultatele testării.

Cu o zi înaintea jocului, Pandurii efectuase teste serologice IgG și IgM, în locul celor moleculare RT-PCR, pentru depistarea SAR-CoV-2. În replică, oficialii de la Metaloglobus au acuzat că Pandurii n-a vrut să joace acel meci, deoarece nu reușise să legitimeze niciunul dintre jucătorii aduși în vară, iar în lot mai avea doar 9 dintre componenții cu care încheiase sezonul anterior. Ulterior, la trei zile, după nedisputarea jocului cu Metaloglobus, s-a dovedit, în urma testelor RT-PCR, că un singur jucător – Horațiu Peia, a fost depistat pozitiv. Comisia de Disciplină și Etică a luat, miercuri, decizia în acest caz și a acordat victorie la ”masa verde” echipei Metaloglobus, considerând că Pandurii nu a făcut deplasarea cu motiv întemeiat.

”Admite în parte sesizarea Departamentului Competiții. În baza art. 79.9 cu aplicarea art. 34 din RD, Clubul Pandurii Lignitul Târgu-Jiu se sancționează cu pierderea jocului prin Forfait (3-0 în favoarea echipei FC Metaloglobus Buc.) Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată” este decizia comisiei.

După șase etape desfășurate, până acum, în campionatul Ligii 2, Pandurii Târgu-Jiu ocupa locul 21 în clasament, ultimul, cu șase înfrângeri, fiind singura echipă fără niciun punct acumulat și având un golaveraj dezastruos: 2-18.

antabuse

Comment here