Muzicale

”Smells Like Teen Spirit” atinge 1 miliard de vizualizări

După ce în ultimii ani piesele rock mega hit “Bohemian Rhapsody” de la Queen şi “November Rain” de la Guns N’ Roses au atins miliardul de vizualizări pe YouTube, acum e rândul celei mai celebre piese Nirvana să ajungă la acest prag. E vorba despre “Smells Like Teen Spirit”.

“Smells Like Teen Spirit” este un single al trupei Nirvana, lansat în anul 1991 şi extras de pe albumul “Nevermind”. Cu această piesă începea albumul cu numărul 2 din cariera grupului, iar LP-ul a primit discul de diamant. Videoclipul său oficial a ajuns la 1 miliard de vizualizări săptămâna trecută, intrând într-un club select al clipurilor foarte vizionate de public.

Basistul şi cofondatorul Nirvana, Krist Novoselic a postat un mesaj de mulţumire pe Twitter, după ce, pe 19 decembrie, postase că vizualizarea cu numărul 1 miliard va fi un tribut pentru Kurt Cobain, solistul trupei. Cobain şi Krist fondau Nirvana alături de Aaron Burckhard în 1987, în Aberdeen, Washington.

Videoclipul este al doilea cel mai urmărit din anii 1990, după “November Rain” de la Guns N’ Roses. În ultimul an, acest clip, care a fost uploadat pe 16 iunie 2009, a înregistrat în medie 450.000 de vizualizări pe zi, ducând la un uriaş număr de 730 de milioane de vizualizări doar în 2019. 150 de milioane au provenit din SUA, 70 de milioane din Brazilia şi 64 de milioane din Mexic. Urmează Franţa, cu 31 de milioane şi Marea Britanie cu 26 de milioane.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here