LIFE

Site-uri populare de videochat, compromise. Datele a milioane de modele şi clienţi au fost dezvăluite

Mai multe site-uri populare de videochat au expus datele a milioane de modele şi clienţi după ce compania care le deţine a lăsat baza de date din spatele acestora neprotejată, transmite publicaţia TechCrunch.

Site-urile, deţinute de compania VTS Media din Barcelona, sunt populare în Europa. Unul dintre acestea, Amateur.tv, ocupă una dintre primele poziţii în clasamentul site-urilor din Spania, potrivit firmei de cercetare Alexa. Baza de date, care include activitatea detaliată de pe site-uri a clienţilor, inclusiv preferinţe în materie de conţinut, mesaje private şi date de autentificare, a fost lăsată fără parolă timp de mai multe săptămâni. În unele cazuri, aceste informaţii permit identificarea utilizatorilor în viaţa reală, potrivit TechCrunch.

Nu doar clienţii au fost afectaţi, ci şi modelele de videochat. Datele unora dintre acestea au putut fi, de asemenea, accesate. Baza de date, descoperită de cercetători de la firma de securitate informatică Condition:Black, a fost închisă săptămâna trecută. Compania VTS Media, ale cărei servere sunt în Uniunea Europeană, ar putea fi anchetată pentru încălcarea regulilor GDPR.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here