Minerit și EnergieRovinariStirile ZileiTârgu-Jiu

Sindicatul lui Paul Constantinescu trece la ”Univers”. Jan Popescu, apel către membrii Energia Rovinari

Sindicatul de la Cariera Husnicioara, condus de Paul Constantinescu, va trece, în această săptămână, la Federația Univers, părăsind Energetica.

Se întâmplă acest lucru pentru că, la negocierile cu administrația Complexului Energetic Oltenia din acest an, pot participa doar structurile sindicale care au o reprezentativitate de 35% din numărul de angajați, prin urmare Federația Energetica devine nereprezentativă.

Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, spune că Federația Univers, care are peste 4400 din angajații CEO, are o reprezentativitate lejeră, pe care o poate pierde doar dacă pleacă SMEO.    

Încă nu se știe ce va face celălalt sindicat din Federația Energetica, Energia Rovinari, cel care a condus lupta pentru legea de reducere a vârstei de pensionare. Jan Popescu îi cheamă pe membrii acestui sindicat la SMEO, pe motiv că liderii Energia Rovinari, Constantin Mitrescu și Manu Tomescu, vor îndeplini curând condițiile de pensionare.  

”Cei care rămân trebuie să se gândească la viitorul dumnealor, care nu poate fi decât alături de SMEO. Vin, facem alegeri, demitem, îi lăsăm să candideze” afirmă Popescu.

Comments (2)

  1. Pai caldaruse de la smeo,deja este pensionar, asa ca Jane o sa venim cu toții doar dacă te pui tu președinte îl.locul lui

  2. Da una e sa fii presedintele la cel mai mare sindicat din CEO și alta e sa fii la unul care mai are vreo 2-300 de oameni și nu e prin nicio federație sau comisie!
    Ce rost mai are un sindicat daca nu mai e la masa negocierilor sau prin vreo comisie?!
    Căldărușe și Jan au arătat că fac echipa buna in cei aproape 10 ani de existență a SMEO! Nu merg fitile de astea! Sunt arse de mult!Sunt afumate că lampa la felinar!
    Oamenii decid pe cine pun in fruntea lor și cît livrează oamenilor un ban in buzunar poate să aibă și pensie specială!!

Comment here