Minerit și EnergieStirile Zilei

Sindicalist: Urmează căderea CE Oltenia. Firmele de casă vor tăbărî pentru ultimii bani

”Urmează căderea Complexului Energetic Oltenia. Intenția este să se aleagă praful” declară liderul sindical Nicu Bunoaica, îngrijorat că ar putea urma disponibilizări masive din cadrul companiei, începând din 2021.

Este motivul pentru care sindicalistul se zbate pentru actul normativ care prevede reducerea vârstei de pensionare pentru toți angajații CEO, indiferent de grupa de muncă.

”Mă îngrijorez! În această perioadă îmi este gândul doar la salvarea a 7-8000 de mineri!” declară Bunoaica.

Nicu Bunoaica critică faptul că România a ajuns să importe energie electrică, în defavoarea producătorilor autohtoni.

“Nu am încredere că parlamentarii nou aleși de la Gorj vor produce vreo schimbare. Firmele de casă vor tăbărî, acum, pe Complexul Energetic Oltenia pentru ultimii bani care-i va mai avea pentru  investiții” afirmă liderul sindical de la Cariera Lupoaia.

Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, spune că directivele date de guvernanți și Uniunea Europeană sunt clare: fie trecerea termocentralelor pe gaze naturale, fie închiderea totală a Complexului Energetic Oltenia.  

Crețan atrage, din nou, atenția asupra situației delicate în care se află Termocentrala Rovinari, pentru care nu vede niciun fel de viitor întrucât nu se încadrează în cerințele de mediu impuse de Uniunea Europeană.

”Era necesar un grup energetic nou. Toate tehnologiile de la Rovinari sunt de pe timpul lui Ceaușescu” declară sindicalistul.

Comment here