Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Sindicalist, îngrijorat după ce ministrul a trimis minerii „la drumuri şi autostrăzi”

Joi, încep negocierile pentru noul contract colectiv de muncă, în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Toate cele 4 federații sindicale cer majorări salariale. Paul Constantinescu, vicepreședintele Energetica, este îngrijorat însă după declarațiile ministrului Economiei, Virgil Popescu, care a afirmat că-n câțiva ani minerii ar urma să fie trimiși la muncă ”la drumuri și autostrăzi”.

Joi, 6 februarie, are loc prima întâlnire între sindicate și administrația Complexului Energetic Oltenia pentru negocierea noului contract colectiv de muncă, ne-a informat Paul Constatinescu, vicepreședintele Federației Energetica, lider sindical la Cariera Husnicioara.

Constantinescu spune că ar fi necesară o echilibrare a claselor salariale în cadrul Complexului Energetic Oltenia, o nouă grilă de salarizare. În plus, liderul sindical este de părere că s-ar impune creșteri salariale și ale primelor de sărbători.

Pe Paul Constatinescu l-a îngrijorat declarația făcută de ministrul Economiei, Virgil Popescu, privind restructurarea personalului CE Oltenia, după ce grupuri din termocentrale vor fi trecute pe gaz. Ministrul a spus că minerii și-ar putea găsi de lucru la drumuri și autostrăzi.

Și Federația Univers va merge în fața administrației CE Oltenia cu solicitări referitoare la creșterea lefurilor și siguranța locurilor de muncă ale angajaților companiei, spune Gabriel Căldărușe, președintele SMEO.  

În privința restructurării despre care vorbea ministrul Economiei, Căldărușe nu crede că se va ajunge la concedieri colective, în condițiile în care vor pleca foarte mulți angajați pe cale naturală, prin pensionare.

Federația Națională Mine Energie vrea și ea majorări salariale, ținând cont de faptul că lefurile din CEO au rămas mult în urma celor din sectorul bugetar, declară Manu Tomescu.  

Nicu Bunoaica nu va participa la negocierile pentru CCM, întrucât sindicatul pe care-l conduce este prea mic. Crede, însă, că minerii vor pune presiune pe administrație să crească lefurile.  

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here