LIFE

Și VLOGGERII vor să facă producții cu bani de la Guvern. 5Gang – The Movie primește ajutor de stat

A primit serialul ”Vlad”, a primit ”Sacrificiul”, a primit și ”Profu’”, acum e rândul vloggerilor. Proiectul dezvoltat de Matei Dima (BRomania), 5Gang The Movie, va primi bani de la Guvern, prin proiectul dedicat sprijinirii industriei cinematografice, notează paginademedia.ro.

Potrivit datelor postate recent pe site-ul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, societatea Brobiz Cudetoate va primi un buget de 490.000 de lei (aproximativ 100.000 de euro) pentru 5Gang The Movie, un film în care eroii sunt membrii trupei 5Gang – Selly, Pain, Gami, Dia și Exploit.

Despre 5Gang – The Movie, creatorii proiectului au anunțat începerea filmărilor de pe 2 septembrie.

„E o poveste pe care am scris-o vara asta cu Pitici Gratis și Vali Dobrogeanu, iar acum o filmăm. E un proiect foarte serios și foarte fun în același timp, cu o poveste cu mesaj pozitiv și multe elemente care sunt sigur că vor plăcea publicului. Sunt foarte fericit că facem filmul acesta”, a spus Matei Dima, la începutul lunii septembrie, despre proiectul la care lucrează.

Comisia de Prognoză, cea care gestionează schema de ajutor de stat privind industria cinematografică, a aprobat numai anul acesta bugete pentru 42 de proiecte, ce aparțin atât unor case de film, cât și seriale TV. Amintim de Pro TV care a atras, anul acesta, două finanțări de la Guvern: sezonul al doilea al serialului ”Vlad”, care a primit un buget de 5,4 milioane de lei și serialul ”Profu” care a primit 2,2 milioane de lei. În plus, postului Pro TV i-a fost aprobat un buget de 3,7 milioane de lei pentru un nou produs, „Rechinii (Sharks)”.

Totodată, și serialul Sacrificiul de pe Antena 1, produs de Dream Film Production, a primit o finanțare de 4,8 milioane de lei. Cele mai mari bugete au mers către marile case de producție de film. Spre exemplu, Frame Film a primit 21,2 milioane de lei, pentru o producție intitulată ”Warpigs”. Icon Film va primi 22,9 milioane de lei pentru un proiect intitulat „Violence of Action”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here